soorten schroeven

Zelftappende en zelfborende schroeven kunnen je een hoop tijd besparen, maar is het altijd de beste oplossing?

zelfborende schroeven

Dunnere en lichtere planken kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. Deze planken zijn ook eenvoudig te verbinden met zelfborende of zelftappende schroeven. Voor een nog stevigere bevestiging kunt u kiezen voor voorboren in combinatie met RVS A2 schroeven met een normale kop. Voor het voorboren hebben wij in het assortiment onze verzinkboor met diepte aanslag.

Bij dikkere en zwaardere planken is het voor de kwaliteit van de verbinding op langere termijn belangrijk dat de plank altijd goed wordt voorgeboord en dat er schroeven gebruikt worden met een normale kop, dit voorkomt dat de plank gaat “schotelen.”

Zelfborende schroeven worden voor het bevestigen van metaal vaak gebruikt, de schroef kan na het boren zijn spanen goed kwijt.

Bij het bevestigen in hout werkt het echter anders; wanneer er geschroefd wordt met een zelf borende schroef kan de schroef bij de boorpunt nog wel het materiaal kwijt, daarna werkt de schroef echter net als iedere andere en zet het materiaal opzij.

zelfborende schroeven

Wij hebben een zeer ruim assortiment aan verschillende soorten vlonderschroeven. Heeft U vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Ga hier naar de webshop